Jums reikės
- 59 ml kreminis žemės riešutų sviestas
- 710 ml ryžių grūdai
- 355 ml zefyrai
- 79 ml pusiau saldžių šokolado drožlių
- 473 ml šokolado drožlių
Instrukcijos
- Lengvai sutepkite 8 x 8 colių kvadratinę kepimo formą. Arba išklokite šiek tiek riebalais pateptu pergamentiniu popieriumi. Šį receptą galima lengvai padvigubinti, kad tilptų 13 x 9 colių kepimo skarda. Mikrobangų krosnelėje tinkamame dubenyje 30 sekundžių ištirpinkite baltojo šokolado drožles mikrobangų krosnelėje ant vidutinio dydžio miltelių. Maišykite ir kaitinkite dar 1–2 minutes, maišydami kas 30 sekundžių, kol šokoladas išsilydys.
- Į ištirpintą šokoladą supilkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Į didelį dubenį sudėkite ryžių dribsnius.
- Supilkite ant ištirpinto šokolado mišinio ir švelniai plakite, kol visiškai pasidengs. Toliau maišykite, kol mišinys nebebus šiltas liesti, maždaug 10 minučių. Kai grūdų mišinys atvės, įmaišykite zefyrus ir 1/3 puodelio mini traškučių.
- Paskleiskite į paruoštą skardą, lengvai suspauskite šaukšto nugarėlėmis. Nespauskite per stipriai, kitaip sutraiškysite dribsnius.
- Pabarstykite likusiais šokolado drožlėmis ir lengvai paspauskite, kad priliptų. Šaldykite, kol sustings, mažiausiai 30 minučių, tada supjaustykite 2 colių kvadratais ir patiekite. Batonėliai, uždengti šaldytuve, išsilaikys iki 5 dienų.
Papildoma informacija
Porcijos
16
Gaminimo laikas
45 min