2023/02/15 Rytų Europos Europos

Vakarienė šį vakarą: vegetariški barščiai

Vakarienė šį vakarą: vegetariški barščiai

Jums reikės

  • 454 g burokėliai
  • 2 didelis morkos
  • 6 porcijos petražolės
  • 6 porcijos stambiai maltų pipirų
  • 1 citrinos sultys
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejus
  • 2 vidutinis svogūnai
  • 6 porcijos druskos
  • 6 porcijos kremas
  • 1 l daržovių sultinio
  • 340 g kopūstai

Instrukcijos

  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus, morkas ir burokėlius (arba morkas ir burokėlius susmulkinkite virtuvinio kombaino smulkintuvu) ir dideliame puode pakepinkite ant vidutinės ugnies alyvuogių aliejuje su žiupsneliu druskos. Pasilikite nedidelį burokėlių kiekį sutarkuoti ir pridėkite prie galo, kad pagyvintumėte spalvą.
  2. Tuo tarpu užvirinkite daržovių sultinį. Kai daržovės suminkštės (apie 5 minutes), supilkite susmulkintą kopūstą ir karštą sultinį. Užvirinkite ir troškinkite 15-25 minutes, kol daržovės suminkštės. Likus kelioms minutėms suberkite rezervuotą tarkuotą burokėlį.
  3. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, tada įspauskite citrinos sulčių, siekdami malonaus, bet subtilaus rūgštaus skonio.
  4. Patiekite su šviežiai tarkuotais juodaisiais pipirais, šaukšteliu grietinės ir, jei pageidaujate, kapotomis petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 45 min