Vegetariški švediški mėsos kukuliai

Vegetariški švediški mėsos kukuliai

Jums reikės

  • 237 ml duonos trupiniai
  • 2 Tbs grikių miltų
  • 2 Tbs veganiškas sviestas
  • 2 Tbs kaparėliai
  • 794 g rudieji lęšiai
  • 3 gvazdikėliai česnako
  • 3 Tbs avižų kremas
  • 1 svogūnas
  • 16 porcijos druskos
  • 177 ml sojų kremas
  • 237 ml daržovių sultinys
  • 1 Tbs daržovių sultinio milteliai

Instrukcijos

  1. Virtuvinio kombaino dubenyje sumaišykite ruduosius lęšius, daržovių sultinio miltelius, česnaką, svogūną, avižų grietinėlę. Pulkite, kol viskas gerai susimaišys dar stambiu mišiniu. Neperdirbkite iki košės.
  2. Rankiniu būdu įmaišykite duonos trupinius. Atidėkite 10 minučių, kad duonos trupiniai. Rankomis suformuokite kotletus.
  3. Kepkite arba kepkite kotletus: kepimui naudokite šiek tiek veganiško sviesto arba alyvuogių aliejaus ir apkepkite vegetariškus švediškus kotletus apie 5 minutes, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos. Atsargiai apverskite juos. Kepimui: naudokite kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Jei norite, mėsos kukulius galite aptepti trupučiu veganiško sviesto.
  4. Puode ištirpinkite veganišką sviestą ir atsargiai įmaišykite miltus.
  5. Toliau plakite ir lėtai supilkite daržovių sultinį ir avižų grietinėlę. Sumažinkite iki vidutinės ugnies ir vis dar plakdami užvirkite. Pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Virkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės ir lengvai pradės burbuliuoti. Tada sužinosite, kad tai padaryta. Jei norite pridėti neprivalomų kaparėlių su sūrymu, padarykite tai dabar.

Papildoma informacija

Porcijos 16
Gaminimo laikas 25 min