2023/02/15 Rytų Europos Europos

Vengrijos jautienos guliašas

Vengrijos jautienos guliašas

Jums reikės

  • 2 lauro lapai
  • 907 g jautienos troškinys mėsa
  • 397 g jautienos sultinys
  • 397 g konservuotų pomidorų
  • 2 šaukšteliai kmynų sėklų
  • 1 Valg kukurūzų krakmolo
  • 2 šaukštai petražolės
  • 3 gvazdikėliai česnako
  • 2 vidutinis svogūnai
  • 8 porcijos pipirų
  • 1 mažas paprika
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštelis Vorčesterio padažas

Instrukcijos

  1. Įdėkite jautieną į 4 litrų ar didesnę lėtą viryklę. Kmynų sėklas sutrinkite puodo dugnu.
  2. Perkelkite į nedidelį dubenį ir įmaišykite papriką, druską ir pipirus.
  3. Jautieną pabarstykite prieskonių mišiniu ir išmaišykite, kad gerai pasidengtų. Ant viršaus uždėkite svogūną ir papriką.
  4. Vidutiniame puode sumaišykite pomidorus, sultinį, Vusterio padažą ir česnaką; užvirti.
  5. Supilkite ant jautienos ir daržovių.
  6. Ant viršaus uždėkite lauro lapus. Uždenkite ir virkite, kol jautiena bus labai minkšta, 4–4,5 valandos aukštoje temperatūroje arba 7–7½ valandos ant silpnos ugnies. Lauro lapus išmeskite; nugriebkite arba nuvalykite matomus riebalus nuo troškinio paviršiaus.
  7. Į troškinį supilkite kukurūzų krakmolo mišinį ir virkite ant didelio karščio, maišydami 2 ar 3 kartus, kol šiek tiek sutirštės, 10–15 minučių.
  8. Patiekite apibarstę petražolėmis.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 270 min