Vengrijos jautienos guliašas
Jums reikės
- 2 lauro lapai
- 907 g jautienos troškinys mėsa
- 397 g jautienos sultinys
- 397 g konservuotų pomidorų
- 2 šaukšteliai kmynų sėklų
- 1 Valg kukurūzų krakmolo
- 2 šaukštai petražolės
- 3 gvazdikėliai česnako
- 2 vidutinis svogūnai
- 8 porcijos pipirų
- 1 mažas paprika
- 0 šaukšteliai druskos
- 1 šaukštelis Vorčesterio padažas
Instrukcijos
- Įdėkite jautieną į 4 litrų ar didesnę lėtą viryklę. Kmynų sėklas sutrinkite puodo dugnu.
- Perkelkite į nedidelį dubenį ir įmaišykite papriką, druską ir pipirus.
- Jautieną pabarstykite prieskonių mišiniu ir išmaišykite, kad gerai pasidengtų. Ant viršaus uždėkite svogūną ir papriką.
- Vidutiniame puode sumaišykite pomidorus, sultinį, Vusterio padažą ir česnaką; užvirti.
- Supilkite ant jautienos ir daržovių.
- Ant viršaus uždėkite lauro lapus. Uždenkite ir virkite, kol jautiena bus labai minkšta, 4–4,5 valandos aukštoje temperatūroje arba 7–7½ valandos ant silpnos ugnies. Lauro lapus išmeskite; nugriebkite arba nuvalykite matomus riebalus nuo troškinio paviršiaus.
- Į troškinį supilkite kukurūzų krakmolo mišinį ir virkite ant didelio karščio, maišydami 2 ar 3 kartus, kol šiek tiek sutirštės, 10–15 minučių.
- Patiekite apibarstę petražolėmis.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
270 min