Vengriška obuolių sriuba
Jums reikės
- 2 šaukšteliai rapsų aliejus
- 59 ml salierų
- 397 g vištienos sultinys
- 0 šaukšteliai šalavijas
- 3 šaukštai kremas
- 1 žiupsnelis paprika
- 2 porcijos pipirų
- 0 šaukšteliai druskos
- 1 vidutinis pyragas obuolys
- 79 ml svogūnas
- 177 ml Yukon auksinė bulvė
Instrukcijos
- Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
- Sudėkite obuolį, bulvę, svogūną ir salierą; virkite, dažnai maišydami, kol svogūnas taps skaidrus, apie 5 minutes. Įmaišykite druską, šalavijus, papriką ir pipirus; virkite 30 sekundžių.
- Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir švelniai troškinkite, kol pradurta šakute bulvė suminkštės, 10–15 minučių.
- Perkelkite sriubą į didelį trintuvą arba virtuvinį kombainą, įpilkite grietinės ir sutrinkite iki vientisos masės. (Trindami karštus skysčius būkite atsargūs.)
- Jei norite, papuoškite salierų lapeliais.
Papildoma informacija
Porcijos
2
Gaminimo laikas
35 min