2023/02/15 Rytų Europos Europos

Vengriška obuolių sriuba

Vengriška obuolių sriuba

Jums reikės

  • 2 šaukšteliai rapsų aliejus
  • 59 ml salierų
  • 397 g vištienos sultinys
  • 0 šaukšteliai šalavijas
  • 3 šaukštai kremas
  • 1 žiupsnelis paprika
  • 2 porcijos pipirų
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 1 vidutinis pyragas obuolys
  • 79 ml svogūnas
  • 177 ml Yukon auksinė bulvė

Instrukcijos

  1. Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
  2. Sudėkite obuolį, bulvę, svogūną ir salierą; virkite, dažnai maišydami, kol svogūnas taps skaidrus, apie 5 minutes. Įmaišykite druską, šalavijus, papriką ir pipirus; virkite 30 sekundžių.
  3. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir švelniai troškinkite, kol pradurta šakute bulvė suminkštės, 10–15 minučių.
  4. Perkelkite sriubą į didelį trintuvą arba virtuvinį kombainą, įpilkite grietinės ir sutrinkite iki vientisos masės. (Trindami karštus skysčius būkite atsargūs.)
  5. Jei norite, papuoškite salierų lapeliais.

Papildoma informacija

Porcijos 2
Gaminimo laikas 35 min