Vetekrans (švediškas cinamono kavos pyragas)

Vetekrans (švediškas cinamono kavos pyragas)

Jums reikės

  • 20 porcijos migdolai
  • 1 Valg cinamono
  • 1 kiaušinis
  • 50 g mielės
  • 473 ml šaukštas pieno
  • 118 ml razinų
  • 1 šaukšteliai druskos
  • 150 g sviesto

Instrukcijos

  1. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Jūs nenorite, kad sviestas būtų karštas.
  2. Supilkite visą pieną ir toliau šildykite mišinį, kol pasieks kūno temperatūrą (apie 98 laipsnius).
  3. Nukelkite nuo ugnies. Šviežias mieles sutrupinkite į stovo maišytuvo dubenį.
  4. Į mieles įpilkite kelis šaukštus drungno pieno mišinio. Kai mielės ištirps piene, supilkite likusį pieno ir sviesto mišinį. Tada suberkite cukrų, druską ir maždaug pusę miltų. Naudodami tešlos kabliuką, gerai išmaišykite. Lėtai suberkite likusius miltus, kol tešla taps tiršta, bet lipni. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir leiskite pakilti 30–40 minučių. Tuo tarpu pasigaminkite įdarą.
  5. Mažame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų, razinas ir cinamoną. Atidėkite į šalį. Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių.
  6. Tešlą išpilkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus. Tešlą padalinkite per pusę ir vieną pusę atidėkite į šalį.
  7. Tešlą iškočiokite į ilgą stačiakampį.
  8. Pusę įdaro paskleiskite per visą tešlos paviršių (nebijokite pasidaryti papildomo įdaro). Pradėdami nuo ilgiausios kraštinės, susukite tešlą į vieną ilgą vyniotinį.
  9. Ant paruoštos kepimo skardos sudėkite ritinėlį į apskritimo formą. Virtuvinėmis žirklėmis perpjaukite tris ketvirtadalius tešlos 45 laipsnių kampu. Sulenkite tešlą, pakaitomis kraštais (žr. paveikslėlį). Pakartokite su kita tešlos puse, kad padarytumėte du žiedus.
  10. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir papuoškite pjaustytais migdolais.

Papildoma informacija

Porcijos 20
Gaminimo laikas 45 min