Vienos valandos keptuvė Focaccia

Vienos valandos keptuvė Focaccia

Jums reikės

  • 2 šaukštai rapsų aliejus
  • 2 šaukšteliai mielės
  • 473 ml miltai
  • 1 šaukšteliai granuliuoto cukraus
  • 1 šaukšteliai prieskonių
  • 1 Valg parmezano
  • 1 šaukšteliai druskos
  • 3 šaukštai sviesto
  • 177 ml šiltas vanduo

Instrukcijos

  1. Supilkite vandenį ir cukrų į didelį stovo maišytuvo dubenį. Maišykite, kol cukrus ištirps.
  2. Pabarstykite mieles ant vandens ir keletą kartų pamaišykite.
  3. Leiskite stovėti, kol susidarys putos (apie 5 minutes). Įjunkite maišytuvą mažu greičiu ir įpilkite 1 puodelį miltų ir druskos.
  4. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Palaipsniui suberkite tiek likusių miltų, kiek galite (gali būti tik 3/4) ir maišykite, kol tešla atsitrauks nuo dubens kraštų. Tuo tarpu įkaitinkite įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių F ir, kai bus paruošta, išjunkite. Laikykite dureles uždarytas. Keptuvę ištepkite riebalais.
  5. Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus (naudokite likusius miltus iš antrojo puodelio) ir kelis kartus perlenkite, kol pajusite, kad ji taps lygi ir nebelips. Suformuokite rutulį.
  6. Tešlą iškočiokite į savo keptuvės dydį.
  7. Sudėkite į keptuvę. Ištieskite šonus. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir pašaukite į orkaitę 20 minučių. Išimkite keptuvę iš orkaitės ir įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F. Pirštais padarykite įdubimus tešloje.
  8. Nedideliame dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, parmezaną ir prieskonius.
  9. Tešlą aptepkite puse sviesto.
  10. Įdėkite keptuvę su tešla į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.
  11. Sutepkite likusiu sviestu.

Papildoma informacija

Porcijos 10
Gaminimo laikas 60 min