Vienos valandos keptuvė Focaccia
Jums reikės
- 2 šaukštai rapsų aliejus
- 2 šaukšteliai mielės
- 473 ml miltai
- 1 šaukšteliai granuliuoto cukraus
- 1 šaukšteliai prieskonių
- 1 Valg parmezano
- 1 šaukšteliai druskos
- 3 šaukštai sviesto
- 177 ml šiltas vanduo
Instrukcijos
- Supilkite vandenį ir cukrų į didelį stovo maišytuvo dubenį. Maišykite, kol cukrus ištirps.
- Pabarstykite mieles ant vandens ir keletą kartų pamaišykite.
- Leiskite stovėti, kol susidarys putos (apie 5 minutes). Įjunkite maišytuvą mažu greičiu ir įpilkite 1 puodelį miltų ir druskos.
- Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Palaipsniui suberkite tiek likusių miltų, kiek galite (gali būti tik 3/4) ir maišykite, kol tešla atsitrauks nuo dubens kraštų. Tuo tarpu įkaitinkite įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių F ir, kai bus paruošta, išjunkite. Laikykite dureles uždarytas. Keptuvę ištepkite riebalais.
- Tešlą dėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus (naudokite likusius miltus iš antrojo puodelio) ir kelis kartus perlenkite, kol pajusite, kad ji taps lygi ir nebelips. Suformuokite rutulį.
- Tešlą iškočiokite į savo keptuvės dydį.
- Sudėkite į keptuvę. Ištieskite šonus. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir pašaukite į orkaitę 20 minučių. Išimkite keptuvę iš orkaitės ir įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F. Pirštais padarykite įdubimus tešloje.
- Nedideliame dubenyje sumaišykite lydytą sviestą, parmezaną ir prieskonius.
- Tešlą aptepkite puse sviesto.
- Įdėkite keptuvę su tešla į įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.
- Sutepkite likusiu sviestu.
Papildoma informacija
Porcijos
10
Gaminimo laikas
60 min