Viso grūdo kanelbullar (švediškos cinamono bandelės)
Jums reikės
- 1 kiaušinis
- 156 g miltai
- 2 šaukštai granuliuoto cukraus
- 1 šaukšteliai malto kardamono
- 2 šaukšteliai malto cinamono
- 2 šaukštai perlinis cukrus
- 1 šaukšteliai druskos
- 3 šaukštai sviesto
- 1 Valg gyvybiškai svarbus kviečių glitimas
- 156 g miltai
- 1 Valg žvaigždžių platinos mielės
Instrukcijos
- Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Įmaišykite pieną ir pakaitinkite iki 49–54 °C (120–130 °F). Kol pienas kaista, sumaišykite cukrų, kardamoną, druską, baltus pilno grūdo miltus, bulvių miltus ir gyvybiškai svarbų kviečių glitimą. stovinčio maišytuvo dubenyje. Kai pieno mišinys pasieks reikiamą temperatūrą, supilkite jį į miltų mišinį ir silikonine mentele maišykite, kol gerai susimaišys.
- Tešlą maišykite ant silpnos ugnies ir palaipsniui įpilkite 1¼ puodelio universalių miltų.
- Prieš dėdami daugiau miltų, leiskite miltams visiškai susimaišyti. Tešla vis tiek turi būti šiek tiek lipni ir visiškai neatsitraukti nuo dubens kraštų.
- Įpilkite daugiau universalių miltų, jei reikia, po vieną šaukštą. Priklausomai nuo dienos, turėjau pridėti iki ¼ puodelio papildomų miltų. Minkykite ant silpnos ugnies 10 minučių. Suformuokite rutulį iš tešlos ir sudėkite į lengvai aliejumi pateptą maišymo dubenį ir uždenkite dubenį plastikine plėvele arba plonu virtuviniu būdu. rankšluostis.
- Palikite tešlą kilti šiltoje vietoje, kol padvigubės, apie valandą. Tuo tarpu paruoškite įdarą, sumaišydami visus ingredientus nedideliame dubenyje. Kai tešla padvigubės, tešlą permuškite žemyn ir keletą kartų paminkykite ant lengvo paviršiaus. miltais pabarstytą švarų paviršių.
- Tešlą iškočiokite į 10 x 12 colių stačiakampį, ant viršaus tolygiai paskleiskite įdarą ir atsargiai susukite į rąstą. Naudokite nekvapų dantų siūlą, kad supjaustytumėte ¾ colių gabalus. Stenkitės, kad gabaliukai būtų vienodo dydžio.
- Sudėkite kanelbullar į kepimo puodelius arba ant dviejų pergamentu išklotų kepimo skardų. Uždenkite lengvai riebalais patepta plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje, kol padvigubės, maždaug 45 minutes. Paskutines 10 kilimo minučių įkaitinkite orkaitę iki 450°F (232°C).Kai kanelbullar padvigubės. , bandeles aptepkite kiaušiniu, o viršūnes pabarstykite perliniu cukrumi.
Papildoma informacija
Porcijos
14
Gaminimo laikas
146 min