2023/02/15 Rytų Europos Europos

Vištienos paprika

Vištienos paprika

Jums reikės

  • 907 g vištienos gabaliukai
  • 4 porcijos druskos
  • 2 šaukštai sviesto
  • 907 g svogūnai
  • 4 porcijos paprika
  • 2 šaukštai paprika
  • 1 šaukštelis paprika
  • 237 ml vištienos sultinys
  • 118 ml kremas

Instrukcijos

  1. Vištienos gabaliukus gerai pasūdykite ir palikite kambario temperatūroje, kol pjaustysite svogūnus. Svogūnus supjaustykite išilgai (viršaus iki šaknų).
  2. Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies ir ištirpinkite sviestą. Kai sviestas įkaista, vištienos gabalėlius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir odele žemyn sudėkite į keptuvę.
  3. Leiskite vištienos gabalėliams kepti 4–5 minutes iš vienos pusės, kol gražiai apskrus, tada apverskite ir leiskite kepti 2–3 minutes iš kitos pusės. (Sukdami būkite atsargūs, kad nesuplėšytumėte odos, jei jos prilipo prie keptuvės.)
  4. Vištieną išimkite iš keptuvės į dubenį, atidėkite į šalį.
  5. Į keptuvę suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, nugremždami nuo vištienos apkepusius gabaliukus, kol šviesiai apskrus, maždaug 7 minutes.
  6. Į svogūnus suberkite papriką ir šiek tiek juodųjų pipirų ir išmaišykite, kad susimaišytų.
  7. Įpilkite vištienos sultinio, dar kartą nubraukdami nuo keptuvės dugno apkepusius gabaliukus, tada sudėkite vištienos gabalėlius į keptuvę ant svogūnų.
  8. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 20-25 minutes (priklausomai nuo vištienos gabalėlių dydžio).
  9. Kai vištiena iškeps (165 °F, jei naudojate termometrą, arba jei sultys išbėga skaidrios, o ne rausvos, kai storiausia šlaunies dalis pradurta peiliu), nukelkite keptuvę nuo ugnies.
  10. (Jei norite, taip pat galite kepti vištieną, kol ji pradės kristi nuo kaulo, o tai gali užtrukti dar apie 30 minučių.)
  11. Išimkite vištieną, įmaišykite grietinę: Kai vištiena iškeps pagal jūsų skonį, išimkite vištieną iš keptuvės. Leiskite keptuvei minutę atvėsti, tada lėtai įmaišykite grietinę ir įberkite druskos pagal skonį.
  12. Jei grietinė per stipriai atvėsina padažą, vėl įjunkite ugnį tiek, kad jis sušiltų.
  13. Sudėkite vištieną atgal į keptuvę ir aptepkite padažu.
  14. Patiekite su koldūnais, ryžiais, kiaušininiais makaronais ar bulvėmis. (Jei gaminate be glitimo, patiekite su ryžiais, bulvėmis arba makaronais ar kukuliais be glitimo.)

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 45 min