Vištienos pesto lazanijos suvynioti
Jums reikės
- 237 ml bazilikų pesto
- 473 ml vištos krūtinėlė
- 2 šaukštai miltai
- 8 porcijos košerinės druskos ir pipirų
- 12 lazanijos makaronai
- 473 ml marinara padažas
- 473 ml pieno
- 8 porcijos parmezano
- 850 g Rikotos sūris
- 237 ml mocarela sūris
- 2 šaukštai sviesto
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 375 laipsnių F. 9 × 13 kepimo indą lengvai patepkite aliejumi arba padenkite nepridegančiu purškikliu. Dideliame puode su verdančiu pasūdytu vandeniu išvirkite lazaniją pagal pakuotės instrukcijas; gerai nusausinkite. Norėdami pagaminti bešamelį, ištirpinkite sviestą dideliame puode.
- Plakite miltus, kol lengvai apskrus, apie 1-2 minutes. Palaipsniui supilkite pieną ir virkite nuolat plakant, kol sutirštės, apie 3-4 minutes; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
- Paruoštos kepimo formos dugną paskleiskite 1/2 puodelio bešamelio. Dideliame dubenyje sumaišykite vištieną, rikotą, pesto, 1 puodelį mocarelos, druskos ir pipirų pagal skonį.
- Padėkite makaronus plokščiai ir tolygiai paskleiskite 1/3 puodelio rikotos mišinio ant kiekvieno makarono.
- Susukite ir į kepimo formą dėkite siūle žemyn; pakartokite su likusiais makaronais ir įdaru. Ant viršaus uždėkite likusį bešamelį ir 1 puodelį marinaros ir pabarstykite mocarela.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 25-30 minučių arba kol lazanijos suktinukai įkais ir sūris pradės ruduoti.
- Nedelsdami patiekite ant marinaros lovos ir, jei norite, papuoškite parmezanu.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
75 min