2023/03/08 vokiečių Europos

Vokiškas kokoso-pekano šokolado pyragas

Vokiškas kokoso-pekano šokolado pyragas

Jums reikės

  • 118 ml rudas cukrus
  • 59 ml sviesto
  • 237 ml kokoso
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 296 ml miltai
  • 113 g vokiškas šokoladas
  • 118 ml riebios plaktos grietinėlės
  • 3 šaukštai Ledinis vanduo
  • 59 ml pekano riešutai
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 397 g kondensuotas pienas
  • 57 g šokolado
  • 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
  • 6 šaukštai taukai

Instrukcijos

  1. Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską; supjaustykite riebaluose iki trupinių. Palaipsniui įpilkite ledinio vandens, mėtydami šakute, kol tešla susilies spaudžiant. Forma į diską; apvyniokite plastikine plėvele. Šaldykite 30 minučių arba per naktį.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 400°. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki 1/8 colio storio apskritimo; perkelti į 9 colių. pyrago lėkštė. Apkarpykite tešlą iki 1/2 colio už lėkštės krašto; fleitos kraštas. Nepramuštą tešlą išklokite dvigubo storio folija. Užpildykite pyrago svareliais, džiovintomis pupelėmis arba nevirtais ryžiais.
  3. Išplakti pieną, kiaušinių trynius ir vanilę; įmaišyti pekano riešutų.
  4. Supilkite į plutą.
  5. Tuo tarpu mažame sunkiame puode sumaišykite rudąjį cukrų, grietinėlę ir sviestą. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kad ištirptų cukrus.
  6. Nedideliame dubenyje suplakite nedidelį kiekį karšto mišinio į kiaušinių trynius; grąžinkite viską į keptuvę, nuolat plakdami. Virkite 2–3 minutes arba tol, kol mišinys sutirštės ir termometras rodys 160°, nuolat maišydami.
  7. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite kokosą ir vanilę; atvėsinti 10 minučių.
  8. Užpilti įdaru; pabarstykite pekano riešutais. Šaldykite 4 valandas arba kol atvės.

Papildoma informacija

Porcijos 8
Gaminimo laikas 85 min