Jums reikės
- 118 ml rudas cukrus
- 59 ml sviesto
- 237 ml kokoso
- 2 kiaušinių tryniai
- 296 ml miltai
- 113 g vokiškas šokoladas
- 118 ml riebios plaktos grietinėlės
- 3 šaukštai Ledinis vanduo
- 59 ml pekano riešutai
- 0 šaukšteliai druskos
- 397 g kondensuotas pienas
- 57 g šokolado
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
- 6 šaukštai taukai
Instrukcijos
- Nedideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską; supjaustykite riebaluose iki trupinių. Palaipsniui įpilkite ledinio vandens, mėtydami šakute, kol tešla susilies spaudžiant. Forma į diską; apvyniokite plastikine plėvele. Šaldykite 30 minučių arba per naktį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 400°. Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki 1/8 colio storio apskritimo; perkelti į 9 colių. pyrago lėkštė. Apkarpykite tešlą iki 1/2 colio už lėkštės krašto; fleitos kraštas. Nepramuštą tešlą išklokite dvigubo storio folija. Užpildykite pyrago svareliais, džiovintomis pupelėmis arba nevirtais ryžiais.
- Išplakti pieną, kiaušinių trynius ir vanilę; įmaišyti pekano riešutų.
- Supilkite į plutą.
- Tuo tarpu mažame sunkiame puode sumaišykite rudąjį cukrų, grietinėlę ir sviestą. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kad ištirptų cukrus.
- Nedideliame dubenyje suplakite nedidelį kiekį karšto mišinio į kiaušinių trynius; grąžinkite viską į keptuvę, nuolat plakdami. Virkite 2–3 minutes arba tol, kol mišinys sutirštės ir termometras rodys 160°, nuolat maišydami.
- Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite kokosą ir vanilę; atvėsinti 10 minučių.
- Užpilti įdaru; pabarstykite pekano riešutais. Šaldykite 4 valandas arba kol atvės.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
85 min