Jums reikės
- 2 obuolių kepimas
- 3 šaukštai abrikosų konservai
- 2 šaukšteliai kepimo milteliai
- 355 ml nebalintų pyrago miltų
- 1 Valg konditerijos cukrus
- 2 didelis kiaušiniai
- 1 šaukštelis želatina
- 158 ml granuliuoto cukraus
- 0 šaukšteliai citrinos ekstraktas
- 2 šaukštai pieno
- 0 šaukšteliai druskos
- 118 ml sviesto
- 4 iki 6 graikinių riešutų puselių
- 2 šaukštai vandens
Instrukcijos
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sviestą ir cukrų išplakite dideliame dubenyje iki purios masės.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
- Įpilkite citrinos ekstrakto ir plakite, kad susimaišytų.
- Įpilkite miltų mišinio ir pieno ir plakite mažu greičiu, kol susimaišys. Tešla bus tiršta.
- Paruoštoje keptuvėje tolygiai paskirstykite tešlą. Ant tešlos išdėliokite obuolių skilteles ir graikinius riešutus.
- Kepkite 30–35 minutes, kol lengvai paruduos, o į vidurį įsmeigtas dantų krapštukas arba pyrago tikrintuvas išeis švarus. Per paskutines 10–15 kepimo minučių pasigaminkite glajų. Konservus sugrūskite per smulkų tinklelį sietelį į nedidelį puodą. Nepamirškite nubraukti pertrintų konservų nuo sietelio apačios, nes jis bus tirštas ir prilips prie sietelio. Abrikosų minkštimo gabaliukus išmeskite į sietelį arba naudokite kitam tikslui. Turėtumėte turėti 2–3 šaukštus pertrintų konservų.
- Mažame dubenyje sumaišykite želatiną ir šaltą vandenį. Leiskite žydėti 10 minučių.
- Į konservus supilkite pražydusią želatiną ir maišykite ant vidutinės-mažos ugnies, kol susimaišys ir ištirps. Šiltą pyragą atsargiai aptepkite glaistu. Pyragą vėsinkite 10 minučių, tada nuimkite formos šonus. Tortą visiškai atvėsinkite ant grotelių. Prieš patiekdami pyragą apibarstykite cukrumi.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
60 min