Jums reikės
- 1 šaukštelis kepimo soda
- 237 ml pasukų
- 1 Valg kakavos
- 4 didelis kiaušinių tryniai
- 4 didelis kiaušiniai
- 340 g išgarintas pienas
- 198 g kokoso dribsniai
- 473 ml miltai
- 113 g kepėjų vokiškas šokoladas
- 3 šaukštai pieno
- 355 ml pekano riešutai
- 177 ml cukraus pudra
- 0 šaukšteliai druskos
- 473 ml cukraus
- 177 ml sviesto
- 1 šaukšteliai Vanilės ekstraktas
- 118 ml vandens
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 350°. Apipurkškite 11" x 17" skardą kepimo purkštuvu ir atidėkite į šalį. Mikrobangų krosnelėje šokoladą ir vandenį kepkite dideliame mikrobangų krosnelėje 1–1/2–2 minutes arba kol šokoladas beveik ištirps, po 1 minutės maišydami. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Kiaušinių baltymus nedideliame dubenyje plakite mikseriu dideliu greičiu, kol susidarys standžios smailės. Atidėti. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, soda ir druską. Atidėkite į šalį. Dideliame dubenyje mikseriu išplakite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės.
- Įdėkite kiaušinių trynius po 1, gerai išplakdami kiekvieną kartą. Įmaišykite ištirpintą šokoladą ir vanilę.
- Įpilkite miltų mišinio pakaitomis su pasukomis, po kiekvieno įdėjimo plakdami, kol gerai susimaišys.
- Įdėkite kiaušinių baltymus ir švelniai maišykite, kol gerai susimaišys.
- Tolygiai paskirstykite į paruoštą skardą ir kepkite 28–30 minučių arba tol, kol centre įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
- Padėkite ant grotelių ir karštą pyragą iškart aptepkite šokoladiniu glaistu. Tortui kepant paruoškite glajų. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir kakavą.
- Įpilkite cukraus pudros ir pieno, gerai išmaišykite.
- Įpilkite vanilės ir gerai išmaišykite. Dideliu konditeriniu teptuku švelniai aptepkite karštą pyragą glajumi.
- Leiskite pyragui visiškai atvėsti, prieš įdėdami kokoso-pekano glazūrą. Dideliame puode su šluotele plakite kiaušinių trynius, išgarintą pieną ir vanilę, kol gerai susimaišys.
- Įpilkite cukraus ir sviesto ir nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies 12 minučių arba kol sutirštės ir taps auksinės rudos spalvos.
- Įpilkite kokoso ir pekano riešutų, gerai išmaišykite.
- Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros ir norimos tepimo konsistencijos. Tada atvėsusį pyragą tolygiai paskleiskite glaistu.
Papildoma informacija
Porcijos
24
Gaminimo laikas
45 min