2023/03/08 vokiečių Europos

Vokiškas šokoladinis lakštinis pyragas

Vokiškas šokoladinis lakštinis pyragas

Jums reikės

  • 1 šaukštelis kepimo soda
  • 237 ml pasukų
  • 1 Valg kakavos
  • 4 didelis kiaušinių tryniai
  • 4 didelis kiaušiniai
  • 340 g išgarintas pienas
  • 198 g kokoso dribsniai
  • 473 ml miltai
  • 113 g kepėjų vokiškas šokoladas
  • 3 šaukštai pieno
  • 355 ml pekano riešutai
  • 177 ml cukraus pudra
  • 0 šaukšteliai druskos
  • 473 ml cukraus
  • 177 ml sviesto
  • 1 šaukšteliai Vanilės ekstraktas
  • 118 ml vandens

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 350°. Apipurkškite 11" x 17" skardą kepimo purkštuvu ir atidėkite į šalį. Mikrobangų krosnelėje šokoladą ir vandenį kepkite dideliame mikrobangų krosnelėje 1–1/2–2 minutes arba kol šokoladas beveik ištirps, po 1 minutės maišydami. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Kiaušinių baltymus nedideliame dubenyje plakite mikseriu dideliu greičiu, kol susidarys standžios smailės. Atidėti. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, soda ir druską. Atidėkite į šalį. Dideliame dubenyje mikseriu išplakite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės.
  2. Įdėkite kiaušinių trynius po 1, gerai išplakdami kiekvieną kartą. Įmaišykite ištirpintą šokoladą ir vanilę.
  3. Įpilkite miltų mišinio pakaitomis su pasukomis, po kiekvieno įdėjimo plakdami, kol gerai susimaišys.
  4. Įdėkite kiaušinių baltymus ir švelniai maišykite, kol gerai susimaišys.
  5. Tolygiai paskirstykite į paruoštą skardą ir kepkite 28–30 minučių arba tol, kol centre įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
  6. Padėkite ant grotelių ir karštą pyragą iškart aptepkite šokoladiniu glaistu. Tortui kepant paruoškite glajų. Nedideliame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir kakavą.
  7. Įpilkite cukraus pudros ir pieno, gerai išmaišykite.
  8. Įpilkite vanilės ir gerai išmaišykite. Dideliu konditeriniu teptuku švelniai aptepkite karštą pyragą glajumi.
  9. Leiskite pyragui visiškai atvėsti, prieš įdėdami kokoso-pekano glazūrą. Dideliame puode su šluotele plakite kiaušinių trynius, išgarintą pieną ir vanilę, kol gerai susimaišys.
  10. Įpilkite cukraus ir sviesto ir nuolat maišydami virkite ant vidutinės ugnies 12 minučių arba kol sutirštės ir taps auksinės rudos spalvos.
  11. Įpilkite kokoso ir pekano riešutų, gerai išmaišykite.
  12. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros ir norimos tepimo konsistencijos. Tada atvėsusį pyragą tolygiai paskleiskite glaistu.

Papildoma informacija

Porcijos 24
Gaminimo laikas 45 min