Jums reikės
- 680 g sūrio kremas
- 4 didelis kiaušinių tryniai
- 3 didelis kiaušiniai
- 340 g išgarintas pienas
- 9 šokolado graham krekerių lakštai
- 355 ml pekano riešutai
- 0 šaukšteliai druskos
- 1 šaukšteliai druskos
- 227 g pusiau saldus šokoladas
- 237 ml kremas
- 237 ml cukraus
- 315 ml cukraus
- 2 šaukštai cukraus
- 473 ml kokoso
- 6 šaukštai sviesto
- 12 šaukštai sviesto
- 59 ml kakavos milteliai
- 1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
- 2 šaukšteliai Vanilės ekstraktas
Instrukcijos
- Padėkite lentynas viduriniame ir apatiniame orkaitės trečdalyje; pašildykite iki 350 laipsnių F. Padarykite plutą: 9 colių spyruoklinės formos keptuvės išorę (apačią ir šoną) apvyniokite folija. Keptuvės vidų ištepkite kepimo purkštuvu, o dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Graham krekerius, sviestą, cukrų ir druską plakite virtuviniu kombainu, kol susidarys smulkūs drėgni trupiniai, maždaug 1 minutę. Tolygiai paspauskite paruoštos keptuvės dugną ir 1/4 colio į viršų.
- Vieną užtepkite kokosu, ant kito – pekano riešutais.
- Kepkite vieną ar du kartus pamaišydami kokosą, kol kokosas ir pekano riešutai apskrus, 12–15 minučių; leiskite atvėsti. Pekano riešutus susmulkinkite į virtuvinį kombainą, kol stambiai susmulkinsite; perkelkite į nedidelį dubenį.
- Dideliame puode sumaišykite sviestą, kiaušinių trynius, cukrų, išgarintą pieną, vanilę ir druską. Užvirkite ant vidutinės ugnies ir virkite nuolat maišydami, kol mišinys sumažės ir šiek tiek karamelizuosis, maždaug 10 minučių. Įmaišykite susmulkintus pekano riešutus ir 1 1/2 puodelio kokoso (likusį kokosą pasilikite užpilui). Atidėkite atvėsti.
- Padarykite sūrio pyragą: iki pusės pripildykite kepimo skardą vandens ir padėkite ant apatinės orkaitės grotelės.
- Šokoladą dėkite į mikrobangų krosnelėje saugų dubenį ir mikrobangų krosnelėje 30 sekundžių intervalais, po kiekvieno maišydami, kol ištirps; leiskite atvėsti iki drungnos. Nuvalykite virtuvinį kombainą; Sudėkite grietinėlės sūrį, cukrų, kiaušinius, kakavos miltelius ir druską ir plakite iki vientisos masės, maždaug 2 minutes, nubraukdami šonus.
- Įpilkite ištirpinto šokolado, grietinės ir vanilės; pulsuoja tol, kol susijungs.
- Apie pusę tešlos perkelkite ant paruoštos plutos; išlyginti mentele. Maždaug du trečdalius užpilo tolygiai paskirstykite ant tešlos. Ant viršaus uždėkite likusią tešlą; išlyginti viršų. Padėkite ant vidurinės orkaitės grotelės (tiesiai virš vandens keptuvės) ir kepkite, kol sustings aplink kraštą, bet vidurys vis tiek šiek tiek susvyra, nuo 1 valandos iki 1 valandos 15 minučių.
- Plonu peiliu apeikite sūrio pyrago kraštą ir nuimkite spyruoklinį žiedą. Mikrobangų krosnelėje laikykite likusį užpilą, kad suminkštėtų, maždaug 30 sekundžių (jei reikia, įmaišykite 1–2 šaukštus vandens, kad suminkštėtų).
- Užtepkite ant sūrio pyrago; ant viršaus uždėkite rezervuoto kokoso.
Papildoma informacija
Porcijos
12
Gaminimo laikas
630 min