2023/03/08 vokiečių Europos

Vokiški paplotėliai su cinamonu ir medaus sviestu

Vokiški paplotėliai su cinamonu ir medaus sviestu

Jums reikės

  • 118 ml sviesto
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 2 pkg mielės
  • 3 kiaušiniai
  • 1 l miltai
  • 118 ml šaukštas granuliuoto cukraus
  • 59 ml medus
  • 24 porcijos Alyva
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 118 ml šiltas vanduo

Instrukcijos

  1. Mažame dubenyje sumaišykite mieles, puodelį šilto vandens ir 1 šaukštą cukraus. Atidėkite į šalį ir palikite sėdėti, kol suputos.
  2. Likusį puodelį cukrų ir sviestą sudėkite į stovo maišytuvo dubenį.
  3. Viršų užpilkite verdančiu vandeniu.
  4. Įpilkite druskos, tada kiaušinių ir maišykite vidutiniu-mažu greičiu, kol susimaišys.
  5. Įdėkite mielių mišinį ir 2 puodelius miltų ir išmaišykite. Toliau dėkite miltus po puodelį, kol susimaišys visi miltai. (Gali prireikti įdėti šiek tiek daugiau miltų, atsižvelgiant į išorines aplinkybes. Tešla vis tiek turi būti lipni liesti, bet turėtų pradėti šiek tiek trauktis nuo maišytuvo šonų. Aš dažniausiai mėgstu dėti mažiau miltų nei daugiau - jei tešla yra per lipni dirbti, iškočiodami visada galite pabarstyti miltais.) Dubenį uždenkite plastikine plėvele, apipurkšta nepridegančiu kepimo purškikliu, ir leiskite tešlai kilti apie valandą, tada šaldykite, kol atvės. (Paprastai tešlą palieku tiesiog maišytuvo dubenyje, bet jei jos reikia kitam naudojimui, sudėkite į riebalais išteptą dubenį ir uždenkite plastikine plėvele.) Kai pasiruošę kepti, įdėkite 2–3 colius aliejaus į storą dugną. puodą ant vidutinės ugnies. Norite, kad aliejus būtų apie 350 F. Darbo paviršių pabarstykite miltais. Padalinkite tešlą į pusę ir, dirbdami po vieną pusę, iškočiokite tešlą iki maždaug colio storio.
  6. Supjaustykite tešlą į 3 colių kvadratus. Naga (arba peiliu) pradurkite tešlos centrą ir įdėkite kvadratą į karštą aliejų. Neperpildykite keptuvės – tikriausiai galėsite kepti 2–4 vienu metu, priklausomai nuo puodo dydžio. Kepkite, kol pirmoji pusė pasidarys aukso rudos spalvos ir išsipūs, tada apverskite ir kepkite, kol antroji pusė apskrus.
  7. Paplotėlius iš aliejaus išimkite kiaurasamčiu ant lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais.
  8. Patiekite su medaus sviestu, medumi, uogiene arba pabarstykite cukraus pudra.
  9. Sumaišykite sviestą, medų ir cinamoną ir plakite, kol susimaišys.

Papildoma informacija

Porcijos 24
Gaminimo laikas 40 min