Jums reikės
- 4 gabalas lašinių
- 79 ml sidro actas
- 4 gvazdikėliai česnako
- 1 krūva žalias svogūnas
- 1 šaukšteliai jūros druska
- 1 Valg garstyčios
- 907 g saldžiosios bulvės
Instrukcijos
- Saldžiąsias bulves supjaustykite į ketvirčius arba šeštą dalį ir sudėkite į pilną puodą vandens. Užvirinkite ir virkite 15–25 minutes, kol batatai suminkštės, subadę šakute.
- Perkelkite bulves į pjaustymo lentą ir supjaustykite dideliais gabalėliais, kai tik atvės.
- Keptuvėje ant vidutinio stiprumo pakaitinkite šoninę, kol taps traški, apie 5 minutes. Šoninės lašinukus palikite keptuvėje, šoninę perkelkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite. Lėtai supilkite sidro actą į keptuvę su šoninės lašeliais.
- Įpilkite garstyčių, česnako ir druskos ir leiskite mišiniui švelniai užvirti. Virkite 2–3 minutes, kol mišinys šiek tiek sutirštės.
- Į didelį dubenį sudėkite bulves, šoninę ir žalią svogūną.
- Supilkite visą šoninės ir sidro padažo mišinį ir gerai išmaišykite, kad susimaišytų. Jei norite, sutrinkite bulves iki norimos konsistencijos arba palikite stambias.
Papildoma informacija
Porcijos
4
Gaminimo laikas
40 min