2023/03/08 vokiečių Europos

Vokiško stiliaus saldžiųjų bulvių salotos

Vokiško stiliaus saldžiųjų bulvių salotos

Jums reikės

  • 4 gabalas lašinių
  • 79 ml sidro actas
  • 4 gvazdikėliai česnako
  • 1 krūva žalias svogūnas
  • 1 šaukšteliai jūros druska
  • 1 Valg garstyčios
  • 907 g saldžiosios bulvės

Instrukcijos

  1. Saldžiąsias bulves supjaustykite į ketvirčius arba šeštą dalį ir sudėkite į pilną puodą vandens. Užvirinkite ir virkite 15–25 minutes, kol batatai suminkštės, subadę šakute.
  2. Perkelkite bulves į pjaustymo lentą ir supjaustykite dideliais gabalėliais, kai tik atvės.
  3. Keptuvėje ant vidutinio stiprumo pakaitinkite šoninę, kol taps traški, apie 5 minutes. Šoninės lašinukus palikite keptuvėje, šoninę perkelkite ant pjaustymo lentos ir supjaustykite. Lėtai supilkite sidro actą į keptuvę su šoninės lašeliais.
  4. Įpilkite garstyčių, česnako ir druskos ir leiskite mišiniui švelniai užvirti. Virkite 2–3 minutes, kol mišinys šiek tiek sutirštės.
  5. Į didelį dubenį sudėkite bulves, šoninę ir žalią svogūną.
  6. Supilkite visą šoninės ir sidro padažo mišinį ir gerai išmaišykite, kad susimaišytų. Jei norite, sutrinkite bulves iki norimos konsistencijos arba palikite stambias.

Papildoma informacija

Porcijos 4
Gaminimo laikas 40 min