2023/03/08 vokiečių Europos

Vokiškos bulvių salotos

Vokiškos bulvių salotos

Jums reikės

  • 113 g lašinių
  • 1 krūva Žirniai
  • 2 šaukštai grūdėtos garstyčios
  • 6 porcijos košerinė druska
  • 591 ml vištienos sultinys
  • 59 ml baltojo vyno acto
  • 1 svogūnas
  • 907 g Yukon auksinės bulvės

Instrukcijos

  1. Supjaustytas bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite iki mažos ugnies ir virkite, kol šakutė suminkštės, 8–10 minučių.
  2. Nusausinkite bulves.
  3. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada perkelkite bulves į didelį dubenį.
  4. Kol bulvės kepa, į didelę keptuvę sudėkite šoninę ir šiek tiek druskos. Virkite ant vidutinės-mažos ugnies, kol taps traškios, 8–10 minučių.
  5. Šoninę išimkite kiaurasamčiu ir sudėkite į dubenį su bulvėmis.
  6. Į karštą keptuvę suberkite svogūnus ir žiupsnelį druskos ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrūs, maždaug 5 minutes.
  7. Supilkite vištienos sultinį, actą, garstyčias ir laiškinius česnakus ir užvirinkite.
  8. Padažą užpilkite ant bulvių ir išmeskite, kad apsemtų.

Papildoma informacija

Porcijos 6
Gaminimo laikas 50 min