Jums reikės
- 113 g lašinių
- 1 krūva Žirniai
- 2 šaukštai grūdėtos garstyčios
- 6 porcijos košerinė druska
- 591 ml vištienos sultinys
- 59 ml baltojo vyno acto
- 1 svogūnas
- 907 g Yukon auksinės bulvės
Instrukcijos
- Supjaustytas bulves sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Užvirinkite ant stiprios ugnies, tada sumažinkite iki mažos ugnies ir virkite, kol šakutė suminkštės, 8–10 minučių.
- Nusausinkite bulves.
- Leiskite šiek tiek atvėsti, tada perkelkite bulves į didelį dubenį.
- Kol bulvės kepa, į didelę keptuvę sudėkite šoninę ir šiek tiek druskos. Virkite ant vidutinės-mažos ugnies, kol taps traškios, 8–10 minučių.
- Šoninę išimkite kiaurasamčiu ir sudėkite į dubenį su bulvėmis.
- Į karštą keptuvę suberkite svogūnus ir žiupsnelį druskos ir kepkite, kol suminkštės ir taps skaidrūs, maždaug 5 minutes.
- Supilkite vištienos sultinį, actą, garstyčias ir laiškinius česnakus ir užvirinkite.
- Padažą užpilkite ant bulvių ir išmeskite, kad apsemtų.
Papildoma informacija
Porcijos
6
Gaminimo laikas
50 min