2023/03/08 vokiečių Europos

Vokiškos minkštos klinšo lazdelės

Vokiškos minkštos klinšo lazdelės

Jums reikės

  • 6 šaukšteliai aktyvios mielės
  • 177 ml kepimo soda
  • 1 Valg sviesto
  • 59 ml rapsų aliejus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1 l miltai
  • 118 ml rudas cukrus
  • 473 ml šiltas vanduo

Instrukcijos

  1. Dideliame stovo maišytuvo dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų ir 2 puodelius šilto vandens, kol ištirps.
  2. Pabarstykite mieles ant vandens ir palikite pastovėti, kol susidarys putos, apie 5 minutes. Įmaišykite augalinį aliejų ir 3 puodelius miltų. Įmaišykite likusius 2 puodelius miltų; tešla bus šiek tiek lipni. Minkykite iki vientisos ir šilkinės masės, apie 3 minutes. Jei tešla labai lipni, įmaišykite iki puodelio daugiau miltų.
  3. Tešlą perkelkite į didelį riebalais išteptą dubenį, uždenkite plastikine plėvele ir palikite kambario temperatūroje, kol padvigubės, maždaug 45 minutes. Įkaitinkite orkaitę iki 45 laipsnių.
  4. 3 dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite popieriumi. Išmuškite tešlą ir išverskite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą lengvai išminkykite, išlyginkite ir supjaustykite į 24 lygias dalis.
  5. Kiekvieną gabalėlį susukite į maždaug colio storio 7–8 colių pagaliuką.
  6. Ant degiklio pašildykite 1 puodelį karšto vandens. Palaikykite karštą, kol prireiks. (Arba pašildykite mikrobangų krosnelėje.) Didelėje gilioje keptuvėje įmaišykite kepimo sodą į 2 litrus vandens ir užvirkite ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Naudodami 2 kiaurasamtus, vienu metu atsargiai perkelkite 6 kliņģero lazdeles į verdantį vandenį iš viso 30 sekundžių. Pasukimas vieną kartą po 15 sekundžių.
  7. Įpilkite maždaug 1 puodelį karšto vandens, prieš gamindami antrąją partiją.
  8. Perkelkite kliņģerinius lazdeles ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų, tada grąžinkite juos į kepimo skardas, tolygiai išdėliodami juos.
  9. Prieš antrąją partiją įpilkite dar puodelį karšto vandens.
  10. Aptepkite kliņģero lazdeles kiaušinių plovimu ir pabarstykite druska.

Papildoma informacija

Porcijos 24
Gaminimo laikas 10 min