Jums reikės
- 6 šaukšteliai aktyvios mielės
- 177 ml kepimo soda
- 1 Valg sviesto
- 59 ml rapsų aliejus
- 1 didelis kiaušinis
- 1 l miltai
- 118 ml rudas cukrus
- 473 ml šiltas vanduo
Instrukcijos
- Dideliame stovo maišytuvo dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų ir 2 puodelius šilto vandens, kol ištirps.
- Pabarstykite mieles ant vandens ir palikite pastovėti, kol susidarys putos, apie 5 minutes. Įmaišykite augalinį aliejų ir 3 puodelius miltų. Įmaišykite likusius 2 puodelius miltų; tešla bus šiek tiek lipni. Minkykite iki vientisos ir šilkinės masės, apie 3 minutes. Jei tešla labai lipni, įmaišykite iki puodelio daugiau miltų.
- Tešlą perkelkite į didelį riebalais išteptą dubenį, uždenkite plastikine plėvele ir palikite kambario temperatūroje, kol padvigubės, maždaug 45 minutes. Įkaitinkite orkaitę iki 45 laipsnių.
- 3 dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite popieriumi. Išmuškite tešlą ir išverskite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą lengvai išminkykite, išlyginkite ir supjaustykite į 24 lygias dalis.
- Kiekvieną gabalėlį susukite į maždaug colio storio 7–8 colių pagaliuką.
- Ant degiklio pašildykite 1 puodelį karšto vandens. Palaikykite karštą, kol prireiks. (Arba pašildykite mikrobangų krosnelėje.) Didelėje gilioje keptuvėje įmaišykite kepimo sodą į 2 litrus vandens ir užvirkite ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Naudodami 2 kiaurasamtus, vienu metu atsargiai perkelkite 6 kliņģero lazdeles į verdantį vandenį iš viso 30 sekundžių. Pasukimas vieną kartą po 15 sekundžių.
- Įpilkite maždaug 1 puodelį karšto vandens, prieš gamindami antrąją partiją.
- Perkelkite kliņģerinius lazdeles ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų, tada grąžinkite juos į kepimo skardas, tolygiai išdėliodami juos.
- Prieš antrąją partiją įpilkite dar puodelį karšto vandens.
- Aptepkite kliņģero lazdeles kiaušinių plovimu ir pabarstykite druska.
Papildoma informacija
Porcijos
24
Gaminimo laikas
10 min