Jums reikės
- 8 lašinių
- 3 šaukštai petražolės
- 2 šaukštai alyvuogių aliejus
- 8 porcijos jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų
- 3 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai vandens
- 59 ml acto
- 1 svogūnas
- 1 kg Yukon auksinės bulvės
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių. Kepimo skardą išklokite skardos folija, tada gerai padenkite kepimo purkštuvu. Bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pagardinkite jūros druska ir šviežiai grūstais pipirais; išmeskite, kad pasidengtų tolygiai, tada dėkite ant paruoštos kepimo skardos.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 35–40 minučių arba tol, kol bulvės suminkštės ir iškeps, būtinai pamaišykite bulves kas 15 minučių.
- Išimkite iš orkaitės ir sudėkite į dubenį. Kol bulvės kepa, kepkite šoninę keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol ji taps traški ir iškeps.
- Šoninę dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius; trupėti.
- Sumaišykite actą, vandenį ir cukrų, tada maišykite, kol gerai susimaišys.
- Į bulves suberkite šoninės trupinius, po to petražoles.
- Ant viršaus užpilkite acto mišinio ir maišykite, kol pasidarys tolygiai padengtas. Pagal skonį pagardinkite jūros druska ir šviežiai maltais pipirais.
Papildoma informacija
Porcijos
8
Gaminimo laikas
50 min